מעמד האשה בשחר ההיסטוריה על פי ספר בראשית


שיתוף טקסט על מעמד האשה בספר בראשית. העניין חשוב לדעתי כנגד אלו המנסים לומד שיש ביהדות שוויון מלא בין הגבר לאישה. לדעתי עד היום זה לא כל וכל אחד יכול לראות לעצמו.

7 מחשבות על “מעמד האשה בשחר ההיסטוריה על פי ספר בראשית

  1. אל רום

    מענין.

    טוב, יש פה הרבה סיבוכים, וזה ראוי להערכה אגב, שאתה מנסה באופן עצמאי לנתח הדברים.

    רק לא מובן, למה לחשוב שהעונש של אדם וחווה, מוטל עליהם ולא על צאצאיהם עם כל הכבוד. הרי ברור שהסיפור סימבולי אוניברסלי ואליגורי. הוא מסביר עד היום תיאולוגית, מדוע זה אדם עובד בזיעת אפו ללחם. מדוע זה יולדת האישה בנים בעצב. אז למה רק הנחש לא מובן ?

    יצויין אגב, שתיאולוגית, זהו החטא הקדמון. בנצרות וביהדות, ישנה תפיסה של חטא קדמון שעיצב וחתך את גורלו של האדם, של המין האנושי.

    ישו, גאל למשל את העולם, מחטא אכילת התפוח. הצליבה שלו,הייסורים, היו מעין כפרה ושיחרור וגאולה מן החטא הקדמון של אכילת התפוח. לכך הוא בן האלוהים שבא לעולם אגב. לשחרר האדם מן החטא הקדמון.

    כך אגב גם ביהדות הדבר. הרי עיניהם נפקחו אחרי אכילת התפוח, להבדיל בין טוב ורע, או להיות מודעים לרע. מכאן ואילך, מתחילה סאגה עצומה לגבי הטבע האנושי החוטא, והאלוהים המלא תוגה על הטבע הזה כאמור.

    להתראות

    Liked by 1 person

      1. אל רום

        טוב, תקרא הלאה התגובות שלי ותיווכח הרבה יותר טוב. מה גם שהסיפור הזה, מבאר את מצבו של העולם. קשר סיבתי בין מצבו של העולם, לבין הבריאה עצמה. הרי ברור לך, שהסופר המקראי, יודע בדיעבד, נוכח בדיעבד, שאדם בזיעת אפו ונשמתו מוציא לחם, ושאישה יולדת בנים בעצב. אז ברור שזהו הסבר תיאולוגי רטרוספקטיבי. אין ברור מזה עם כל הכבוד.

        הסופר המקראי, הסיפור עצמו, מתאר, למן הבריאה, את שרשי ההוייה האנושית.

        Liked by 1 person

  2. אל רום

    נצטט ג'ורג'י מפרק ג' בבארשית:

    וַתֵּרֶא הָאִשָּׁה כִּי טוֹב הָעֵץ לְמַאֲכָל וְכִי תַאֲוָה-הוּא לָעֵינַיִם וְנֶחְמָד הָעֵץ לְהַשְׂכִּיל וַתִּקַּח מִפִּרְיוֹ וַתֹּאכַל וַתִּתֵּן גַּם-לְאִישָׁהּ עִמָּהּ וַיֹּאכַל. ז וַתִּפָּקַחְנָה עֵינֵי שְׁנֵיהֶם וַיֵּדְעוּ כִּי עֵירֻמִּם הֵם וַיִּתְפְּרוּ עֲלֵה תְאֵנָה וַיַּעֲשׂוּ לָהֶם חֲגֹרֹת.

    כלומר, נוכחים אנו בחטא הקדמון. עם האכילה, נפקחו עינהם להבין את הרע, את המציאות נכוחה. הם עירומים, ומכאן ואילך, תפרו עלי תאנה לחגורות.

    זוהי סימבוליות אוניברסלית, לטבע או ליצר הרע שבאדם, מיני אז, ועד היום. הבריאה של האדם, אינה שלמה, בגין מעשה זה.

    להתראות

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.